domingo, 8 de octubre de 2017

Carla Berenguer

Carla Berenguer és especialista d'il·lustració infantil, llicenciada en belles arts i professora de secundària.

Té un blog anomenat llibreriailustrada
on trobem ressenyes i àlbums il·lustrats de molts llibres infantils.

És Autora d'un llibre "Quan xiula l'avi". Ens conta que escriure aquest llibre per a ella ha sigut la seua pròpia teràpia, ja que l'ha ajudat a superar el llarg procés que és la mort d'un ésser volgut.
Quan xiula l'avi conta la història basada en un avi i el seu nét, l'amor especial que hi ha entre la primera i les terceres generacions i la dificultat i el procés de la mort d'un ser estimat.

Ens conta que il·lustrar els contes infantils és un treball molt important, no és solament donat llum a l'enteniment d'una cosa sinó que deus adornar amb làmines però fent al·lusió al text i explicant en dibuixos allò que les paraules no poden dir. A més a més el primer contacte al món és a través d'imatges.

Per tot això, les il·lustracions fan una funció comunicativa i estètica. A banda ha remarcat la diferència entre àlbum il·lustrat i llibre il·lustrat.

L'àlbum il·lustrat el text i la imatge s'unixen amb la mateixa importància, i les il·lustracions també estan als components formals de la història, tenint sempre relació amb el que conta la història.
En canvi, al llibre il·lustrat el text té més protagonisme que els dibuixos.


Per últim hem vist els llibres: "On està el meu barret"Jon Klasen." La piscina" i "Un gran recull de mentides il·lustrades", Aitana Carrasco. Entre molts altres

No hay comentarios:

Publicar un comentario