sábado, 28 de octubre de 2017

Animació lectora de Teresa Duran

Imagen relacionadaTeresa Duran és pedagoga, dissenyadora i escriptora coneguda per la meravellosa narració de contes i rondalles. 

D'ella cal destacar que ha escrit més de 100 llibres infantils i juvenils. Entre ells: L'home invisible, Els tres consells, El gat i el ratolí, L'arbre, A les fosques, El pitjor llop, Barba blava i Secrets de la selva fosca. 

Ha escrit llibres interculturals i abans de cada conte, parla de l'origen, de per què l'ha adaptat i com. A més a més Teresa Duran ha escrit moltes faules que destaquen per la moralina final. 

Ha sigut guanyadora del Premi Josep M. Folch i Torres, Premi de Literatura Catalana, Llibreter i Premi Ciutat d'Olot de Novel·la, entre molts altres.

L'animació dels contes de Teresa Duran va ser una escenificació d'una aula i entre ells contaven qui era Teresa Duran. 

Animació lectora de Carles Cano

Resultado de imagen de carles canoCarles Cano és llicenciat en Filologia Catalana i ha treballat durant més de 20 anys en la docencia.

Aquest autor és conegut com a guionista, locutor de ràdio i televisió i contacontes. 

A principis dels anys 80 va començar la seua trajectòria com a escriptor, tant en català com en castellà. 

Animació lectora de Enric Lluch

Imagen relacionada
Enric Lluch és llicenciat en història i exerceix com a professor d'educació secundària. Va començar a escriure fa més de 40 anys, decantant-se per la narrativa. 

Ha escrit obres com El rei Panxut redola i el rei Primal s'envola (2007), Contes de les coses que pengen del cel (1996) i En quin cap cap? (1999), entre molts altres. 
Han destacat El bagul dels monstres (2010), una col·lecció que tracten de mostres diferents i simpàtics per fer riure als xiquets. 

Per tot açò, ha rebut premis com el premi ciutat de Torrent de narrativa juvenil (2007), Guardó d'or de la ciutat d'Algemesí (2010) i Premi Carmesina de narrativa infantil (2013), entre molts altres. 

Animació lectora de Lewis Carroll.

Resultado de imagen
Lewis Carroll a banda de ser autor, va ser matemàtic, fotògraf i lògic. 

Va escriure Alícia en el país de les meravelles (1996) i Alícia a través del mirall: i allò que hi va trobar (2012), amb moltes adaptacions. La caça de Snark (1876), Un conte enrevessat: sèrie de qüestions matemàtiques (1885) i Sílvia i Bruno (1889). 

Amb els contes d'Alícia en el país de les meravelles encontrem la combinació de narracions, poemes i històries, els atacs a les convencions socials mitjançant la sàtira i la caricatura. 

Aquesta obra pertany al conte modern, intercala la imaginació i realitat amb espais imaginaris i animals fantàstics.

Animació lectora de Charles Perrault



Resultado de imagen
Charles Perrault va estudiar a les millors escoles i es va graduar en dret. 
Al temps va decidir que volia dedicar-se a la literatura i va ser membre fundador de l'Acadèmia de les Ciències i Secretari de l'Acadèmia francesa. 

Va escriure contes infantils com Cigronet (1697), El gat amb botes (1697) i Barba blava (1697), entre molts altres. 
Tots els seus contes són fantàstic, per això els protagonistes són personatges encantats. A més a més, inclouen una moralitat al final del llibre per fer una reflexió final.

A banda dels contes infantils va escriure poemes, com El Segle de Lluís el Gran (1687) i Comparació entre antics i moderns (1688).

Animació lectora d'Enric Valor

Resultado de imagen

D'Enric Valor el més destacable és que va fer un treball de recol·lecció i recuperació de la lexicografia valenciana. A més de ser un dels promotors d'estandardització i normativització del valencià.

També hem de destacar que Enric Valor a banda de les Rondalles Valencianes (1958), que tots coneixem, ha publicat novel·les com L'ambició d'Aleix (1960) i el Cicle de Cassana (1980-1891).

Per tot açò va rebre premis importants; Com el premi de les Lletres Valencianes de la Generalitat Valenciana (1985) i El de les Lletres Catalanes (1987) , entre altres. També va ser nomenat Doctor Honoris Causa per moltes universitats de la Comunitat Valenciana.