domingo, 29 de octubre de 2017

Animació lectora de Carme Miquel



Carme Miquel va ser la nostra autora per a fer l'animació lectora. De Carme Miquel podem destacar que ha sigut una de les defensores de l'ensenyament en valencià i la renovació pedagògica.
Resultado de imagen de carme miquel

Per totes les seues accions ha rebut premis com el Premi d'Honor Jaume I, Miquelet d'Honor per la societat Coral el Micalet de València i Porrot d'Honor de les Lletres Valencianes de Silla. 

Carme Miquel és escriptora de literatura infantil i juvenil. Algunes de les seues obres són: Barrets barata rialles (1984), La tortuga Caterina (2002), La rabosa viatgera (1995), A cau d'orella (1997) i Cartes perfumades (2006), entre molts altres. 

Per últim hem de destacar els contes de la col·lecció de Marc, llibres per a primers lectors, didàctics i amb seqüències didàctiques al final del llibre per poder treballar-lo a classe. 
D'aquests contes cal dir que juga amb les paraules creant rimes i aconseguint musicalitat a totes les pàgines. 

La nostra animació la vam centrar a fer una representació d'una classe dels primers cursos de primària. Vam rebre a l'autora (una companya disfressada) i que ella mateixa ens contara qui era. A banda, la mestra i cada xiquet va contar el seu conte preferit. 
Hem fet aquesta representació utilitzant recursos que podríem utilitzar fàcilment en els xiquets. Com pot ser un baül, on dins hi ha objectes i a partir d'eixos objectes es crea el conte; Unes cartolines A3 dibuixades i pintades; Titelles i dibuixos il·lustratius a la pissarra en forma de teatre. Ets clar que tot açò amb interaccions amb el públic. 

El més difícil d'aquesta proposta didàctica ha sigut enllaçar els 4 contes que hem contat i ensenyar-nos-els de memòria, tant diàlegs, com contes i dir expressions valencianes perquè quedara més realista. 

Estic molt contenta amb la nostra representació. Pense que ens ha eixit prou bé, amb tocs d'humor i hem sabut "enganxar" al públic. Pel que fa al vocabulari, estàvem nerviosos i no sé si vam cometre algun error, espere que no. No obstant això, potser, devíem haver dit que hi ha seqüències didàctiques a la part de darrere de tots els contes. 

El més senzill, de vegades, és el qué més agrada i el que més es pot utilitzar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario