sábado, 28 de octubre de 2017

Animació lectora d'Enric Valor

Resultado de imagen

D'Enric Valor el més destacable és que va fer un treball de recol·lecció i recuperació de la lexicografia valenciana. A més de ser un dels promotors d'estandardització i normativització del valencià.

També hem de destacar que Enric Valor a banda de les Rondalles Valencianes (1958), que tots coneixem, ha publicat novel·les com L'ambició d'Aleix (1960) i el Cicle de Cassana (1980-1891).

Per tot açò va rebre premis importants; Com el premi de les Lletres Valencianes de la Generalitat Valenciana (1985) i El de les Lletres Catalanes (1987) , entre altres. També va ser nomenat Doctor Honoris Causa per moltes universitats de la Comunitat Valenciana.

L'animació lectora d'Enric Valor va estar basada en les seues rondalles. Per a interpretar-les, primer, van haver de fer unes reduccions i adaptar-les als xiquets.

Primerament van fer uns vídeos animats amb la veu d'una de les companyes i unes imatges en forma de pel·lícula. A més a més, van fer una petita representació d'una de les seues rondalles.
El nivell oral de la llengua als vídeos va ser excel·lent, i a la representació van tindre alguns errors comuns, com el "tindre que" en lloc d'utilitzar "haver de", entre alguns altres.
Però a escala general el vocabulari i les representacions van ser genials. No obstant aixo, els vídeos pot ser una mica llargs.

Un gran treball, amb molta decoració i dedicació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario